Doorgaan naar hoofdcontent

Skoda Superb

Tussen Utrecht en Amersfoort zag ik een Skoda Superb staan. Een interview van 5 minuten met de bestuurder van deze auto. Met welk dier zou hij een rijder van een Skoda Superb vergelijken?


Over de autorijders van de Skoda Superb

Mag ik je horloge eens zien? Draag je een bepaald luxe merk?

Nee hoor. Ik draag een gewoon horloge. Hoezo?

Nou, ik zie je Superb. In mijn beleving zien veel mensen dit als relatief dure auto's. Maar uiteindelijk blijft het een Skoda. Net geen a-merk. Zoals je net geen top-horloge om hebt. Klopt dat beeld?

Haha... ik snap hem. De catalogusprijs was ruim 43.000 euro. Daar heb je ook een andere auto voor. Maar ik heb hem nog maar een klein jaartje. Dus hij was een stuk goedkoper. En van binnen is de auto nog steeds best luxe. Kijk maar. Ben er erg tevreden over.

In hoeverre ben je een typische Skoda Superb rijder?

Ik denk dat ik dat wel ben. Maar dat is natuurlijk ook maar afhankelijk van wat je als een typische Skoda Superb bestuurder ziet.

Heb je daar zelf een idee over?

Eigenlijk niet.

Maar waarom denk je dan wel dat een typische Skoda Superb rijder bent?

Nou, eigenlijk weet ik dat ook niet. Ik heb echt geen idee hoe mensen - bijvoorbeeld in mijn omgeving - tegen mij als eigenaar van deze auto kijken. Misschien was ik te snel net in mijn antwoord.

Hou toch op. Ieder merk heeft wel een imago. En daar heeft iedereen wel een beeld bij. Wat denk je: wat is het imago van een Skoda Superb rijder?

Ik vermoed dat weinig mensen de Superb echt kennen. Als je zegt dat je Skoda rijdt, dan denkt iedereen dat het een Octavia is. Maar de Superb is toch echt anders. Je moet die auto's ook niet met elkaar vergelijken. Skoda heeft natuurlijk wel een bepaald imago, maar ook dat zie je veranderen. Vergeleken met 10 jaar geleden, zeg maar. De Superb is, denk ik, te onbekend om een imago te hebben. Misschien degelijk, tikje saai?

Of zeg je nu: een beetje anoniem? Heb je wel eens gesproken met een andere Superb rijder?

Nee, eigenlijk niet. Misschien toevallig in een garage.

Zou je het wel doen? Stel je komt in het buitenland bij een tankstation een andere Nederlandse Superb tegen. Ga je een praatje met de bestuurder maken?

Nee, geen denken aan. Ik houd er sowieso niet van om in het buitenland aangesproken te worden door andere Nederlanders. Wij proberen Nederlanders ook wel wat te ontlopen. Je zult mij ook niet met een caravan naar een camping zien rijden.

Hoe gaat iemand die in een Skoda Superb rijdt dan op vakantie?

Wij gaan - ook nu we deze auto hebben - altijd naar een bungalow. Geen gedoe met tent opzetten of met een langzame caravan achter de auto. Al zou hij dat prima kunnen trekken overigens.

Stel je zou de gemiddelde berijder van een Superb vergelijken met een dier. Welk dier zou je kiezen?

Pfff... ik zou dan voor een panter gaan. Niet helemaal de koning van alle dieren, maar wel een dier met kracht. Ook heeft een panter iets moois over zich.

Kom op zeg, dat is toch veel te positief?

Misschien voor jou, maar voor mij niet. Zoals gezegd, ben ik erg tevreden.

Prima. De vijf minuten zit er op. Dank voor je verhaal.

Geen dank.

__________


Ik ben wel benieuwd: hoe kijken jullie aan tegen Skoda Superb bestuurders?

Reacties